۱۰ ابزاری که هر خانه ای باید داشته باشد.
ابزارالات مورد نیاز خانه ؛ در هر خانه ای بعضا مشکلاتی فنی از جمله چکه کردن شیر آب،سوراخ کردن دیوار،برش چوب یا فلزی و… پیش می آید که برای رفع این مشکلاتی نیازمند ابزار آلاتی هستیم.وجود بعضی از این ابزارآلات در خانه نه تنها لازم، بلکه کاملا ضروری است در ادامه با این ابزار ضروری آشنا می شویم

انواع دریل
دریل برقی
دریل برقی معمولی از متداول ترین و قدیمی ترین نوع دریل ها هستند که بسیار پرکاربرد هستند. وقتی از کاربرد گسترده این نوع دریل صحبت میکنیم، منظورمان استفاده آن در کارخانه ها، کارگاه های صنعتی بزرگ، کارگاه های کوچک، تعمیر گاه ها و یا خانه ها است که برای مصارف گوناگونی به کارگرفته میشوند.این نوع از دریل ها به برق متناوب 220 ولت یا همان برق شهری متصل می شوند تا اصلی ترین عضو آن یعنی موتور الکتریکی را تغذیه و نیروی الکتریکی را به نیروی چرخشی تبدیل کند. در ساختمان داخلی دریل های برقی یک گیربکس کوچک متشکل از دو چرخ دنده قرار گرفته تا ضمن پایین آوردن سرعت چرخش موتور، گشتاور آنرا چند برابر کند.دیگر عضو مهم یک دریل برقی که با سایر دریل ها نیز مشترک است، سه نظام است که شما را قادر می سازد تا ابزار مورد نظر خود مانند مته را به دریل متصل کنید و از آن استفاده کنید. اگر قصد تهیه دریل برقی را دارید یکی از بهترین گزینهها خرید دریل برقی رونیکس است.
همان طور که میدانید سرعت چرخش موتورهای الکتریکی بسیار بالاست پس در این حالت به قطعهای نیاز خواهیم داشت تا بتوانیم سرعت را کنترل کنیم. در اکثر دریل های امروزی با قطعه ای به نام کلید گازی مواجهه می شویم که وظیفه روشن کردن و کنترل سرعت دریل را بر عهده دارد. مکانیزم این کلید به گونهای طراحی شده که هرچه کلید را بیشتر فشار دهیم، سرعت دریل نیز بالا تر میرود.شما میتوانید برای فرایندهای مختلف از جمله سوراخکاری سطوح مختلف چوبی و فلزی، صیقل دادن توسط فرچه سیمی مخصوص، پرداخت توسط سنباده های چتری انگشتی، پولیشکاری و… از دریل برقی استفاده کنید.
ن
[dka_post_list id=”16445″]
[dka_post_list id=”16447″]
دریل چکشی
احتمالا برایتان پیش آمده است که بخواهید چیزی بر روی دیوار نصب کنید و مجبور شوید دیوار را سوراخ کنید اما موفق نشوید. گاهاً پیش می آید که نوک مته از شدت حرارتی که در اثر اصطکاک به وجود میآید سرخ می شود اما همچنان موفق به سوراخ کردن نمیشوید. دلیل کاملا مشخص است چرا که مصالح ساختمانی مانند بتن و سنگ از سختی بسیار بالایی برخوردار هستند. اگر چه این مواد در کنار سختی بالا از شکنندهگی بالایی نیز برخوردار هستند که همین موضوع کلید حل مشکل است.
در واقع در دریل های چکشی همزمان با چرخش مته، به آن ضربات مکرر و با تعداد زیاد وارد می شود که باعث شکستگی در مقیاس کوچک در سطح تماس نوک مته با سنگ یا بتن میشود. البته نا گفته نماند که برای سوراخ کاری توسط دریل چکشی به مته الماسه مخصوص نیاز خواهید داشت چرا که نوک این مته ها از آلیاژ های بسیار سخت و مقاوم ساخته میشوند و در اثر ضربه دچار تغییر شکل نمیشوند.دریل های چکشی نسبت به دریلهای برقی معمولی از توان بالاتری بر خوردار هستند و معمولا قیمت بالا تری نیز دارند. در تصویر زیر نوعی دریل چکشی را مشاهده میکنید.
دریل گیربکسی
دریل گیربکسی، نوع دیگری از دریل های برقی هستند که دارای گیربکس مجزا و با تنهی فلزی هستند. البته این به این معنا نیست که دریل های دیگر فاقد گیربکس هستند اما به دلیل قدرتمند بودن و سیستم قوی تری که در آن به کار رفته به دریل گیربکسی معروف شدهاند.
همهی دریل های گیربکسی از قابلیت چکشی بهره می برند و نسبت به دریل های چکشی معمولی از قدرت ضربه زنی بالاتری برخوردار هستند. بر روی گیربکس این نوع از دیل ها یک شاخص تعبیه شده که به وسیله آن می توانید دریل را در حالت چکشی یا معمولی قرار دهید.تصویر زیر نمایانگر نوعی دریل گیربکسی است.
[dka_post_list id=”16449″]
[dka_post_list id=”16451″]
دریل بتن کن
یکی از پرقدرتترین نوع دریل ها،دریل بتن کن است که نسبت به دریل های برقی معمولی و یا دریل های گیربکسی از جثه بزرگتر و قدرت بیشتری برخوردار هستند. دریل های بتن کن معمولا به طور تخصصی برای سوراخکاری مصالح و کنده کاری به کارگرفته می شوند. به همین دلیل سه نظامی که بر روی آنها قرار گرفته با سایر دریل ها متفاوت بوده و از نوع چهار شیار است.این سه نظام ها به گونه ای طراحی شده اند که فقط قابلیت اتصال مته ها و یا قلم هایی که به صورت چهار شیار ساخته شده اند را دارد. دلیل طراحی این سه نظام ها این است که مته پس از قرار گیری درون آن کمی لقی دارد و می تواند به جلو و عقب حرکت کند و ضربه را به خوبی منتقل کند.
از دیگر ویژگی سهنظام های چهار شیار امکان تعویض سریع و آسان مته در آنهاست. همانند دریل های گیربکسی، دریل های بتن کن هم دارای یک شاخص جهت انتخاب حالت چکشی و یا معمولی هستند با تفاوت اینکه در این نوع، یک حالت بیشتر وجود دارد و آن هم حالت چکشی خالص و بدون چرخش است که برای کندن و تخریب توسط قلم های مخصوص به کار می رود.
دریل شارژی
حال میرسیم به بررسی یکی از پرکاربردترین و محبوبترین نوع دریل ها یعنی دریل شارژی بدون اغراق امروزه دریل های شارژی در حال جایگزین شدن دریل های برقی معمولی هستند. دلیل آن هم مشخص است. بهره گیری از باتری!
استفاده از باتری به جای برق شهری مزیتهای بسیاری دارد که یکی از آنها قابل حمل بودن در نقاط مختلف و مکانهای بدون دسترسی به برق است.دریلهای شارژی با ابعاد کوچک و قدرت بالا توانسته اند محبوبیت بالایی بین کاربران مختلف پیدا کنند. این نوع از دریل ها معمولا از باتری های لیتیومی ساخته می شوند و حدودا با یک تا دو ساعت اتصال به شارژر می توانند مدت زیادی برای شما کار کنند.
دریل های شارژی از یک موتور DC و یک گیربکس خورشیدی تشکیل شده اند که ضمن جثه کوچک، از قدرت بالایی برخوردار هستند. برخی از دریل های شارژی دارای قابلیت چکشی نیز هستند که امکان سوراخ کاری در مصالح را فراهم می کند. البته ناگفته نماند که استفاده مکرر در حالت چکشی می تواند باعث آسیب زدن به دریل در طولانی مدت شود.
دیگر ویژگی دریل شارژی دارا بودن ترکمتر است که امکان کنترل گشتاور را فراهم میکند. توسط ترکمتر می توانید مقدار گشتاور مورد نیاز برای بستن یک پیچ را تنظیم کنید که در این حالت پس از رسیدن به گشتاور مشخص شده، دریل به صورت هرزگرد کار می کند.یکی از تفاومتهای عمده دریل شارژی با دریل برقی معمولی، سرعت چرخش آن است که نسبت دریل برقی کمتر است و کنترل آن نیز راحت تر خواهد بود.اکثر دریل های شارژی از گیربکس دو سرعته بهره می برند که به شما این امکان را می دهد تا بتوانید از آن در دو حالت سرعتی و قدرتی استفاده کنید.
[dka_post_list id=”16453″]
[dka_post_list id=”16455″]
پیچ گوشتی شارژی
پیچ گوشتی شارژی را میتوان نوعی از دریلهای شارژی معرفی کرد که در ابعاد کوچک تر و قدرت کمتر ساخته میشوند.پیچ گوشتی های شارژی صرفا برای باز و بسته کردن پیچ ها مورد استفاده قرار می گیرند و برای همین سرعت چرخش پایین تری دارند. این نوع بیشتر در مصارف سبک و الکترونیکی به کار گرفته میشوند.
از دیگر تفاوت های پیچ گوشتی شارژی با دریل شارژی نداشتن سه نظام است، بلکه به جای آن دارای کولت مخصوصی هستند که برای اتصال سری های پیچ گوشتی شش گوش تعبیه شده است.ولتاژ باتری در پیچ گوشتی های شارژی معمولا در بازه ی 3 تا 6 ولت قرار دارد.
خرید پرفروش ترین و بهترین انواع دریل و پیچ گوشتی شارژی
دستکش ایمنی
دستکشها انواع مختلفی دارند و برای محافظت از دست کاربران در برابر عواملی مانند سرما، بریدگی، ضربه، مواد شیمیایی و برقگرفتگی مورد استفاده قرار میگیرند.
برای محافظت از دستها در زمان کار باید از دستکشهای ایمنی استفاده کرد.دستکش باید علاوه بر محافظت از دست در برابر آلودگیهای سطحی، باعث شود تا بهراحتی بتوانید شی یا قطعه مورد نظرتان را در دست بگیرید.
۶- تراز
تراز یکی از بهترین ابزارها برای تشخیص وجود شیب است. این ابزارها انواع مختلفی دارند که در نوع سادهی آنها از یک سیال دارای حباب و خط تراز برای تشخیص شیب استفاده میشود.
یخچال فریز را جا به جا کردهاید و صدایی شبیه وز وز میدهد؟ در این صورت وقت استفاده از تراز رسیده است.تراز دستی شامل آب تراز افقی و عمودی می باشد تراز همانطور که از اسمش پیداست به شما امکان میدهد صاف نبودن هر وسیلهای را تشخیص دهید و برای رفع آن دست به کار شوید
از ویژگیهای یک تراز مناسب می توان به وجود ۲ یا ۳ محور روی آن اشاره کرد. این محورها در زوایای ۰ و ۴۵ و ۹۰ درجه قرار دارند و کاربر بهراحتی میتواند با مشاهدهی وضعیت حباب درون کپسولها از میزان شیب سطح آگاه شود. در یک تراز بهتر است از قطعات کوچک آهنربایی استفاده شود که خاصیتی آهنربایی به تراز می بخشد این ویژگی باعث می شود تا بتوان تراز را روی بخشهای آهنی نگه داشت
[dka_post_list id=”16471″]
.[dka_post_list id=”16473″]
[dka_post_list id=”16475″]
۸-اره دستی
ارههای دستی و برقی ازجملهی ابزارهای بسیار کاربردی هستند که در زمینههای مختلفی ازجمله باغبانی و نجاری بسیار مورداستفاده قرار میگیرند.
از این ابزار برای برش چوب، پلاستیک، فلز و سایر قطعات دیگر استفاده میشود و در شکلهای مختلفی در بازار عرضه میگردد.
برای کارهایی مثل برش دادن چوب یا هرس کردن شاخههای درختان داخل باغچه، داشتن یک اره دستی مقاوم ایده خوبی است.
.[dka_post_list id=”16477″]
[dka_post_list id=”16479″]
[dka_post_list id=”16481″]
4. کارواش خانگی
کارواش خانگی یا واتر جت یک دستگاه کاربردی برای نظافت منزل است که علاوه بر صرفه جویی در هزینه ها، در زمان شما نیز صرفه جویی قابل توجهی شکل می گردد. مهم ترین مزیت این دستگاه، مصرف کم آب است.
از کارواش خانگی (واتر جت) برای شستشوی نرده، جرم زدایی از سطح زمین و دیوارها، حذف رنگ های پوسیده، نظافت و تخلیه استخر و شستشوی اتومبیل و پارکینگ استفاده می شود.
انتخاب کارواش خانگی متناسب با نیاز افراد
از آنجایی که کارواش های خانگی دارای تنوع بالایی هستند باید در هنگام انتخاب آن ها به نیاز افراد نیز توجه شده و دستگاه مناسبی انتخاب شود. شاید در وهله اول این مسئله کمی دشوار به نظر برسد اما با توجه به کاربردی که از دستگاه توقع دارید می توانید گزینه مناسبی را انتخاب کنید. برای این کار ابتدا باید درنظر داشته باشید دستگاهی که انتخاب می کنید چه کاربردی باید داشته باشد و از آن برای کدام سطوح استفاده خواهید کرد.
کارواش آب گرم یا آب سرد
دستگاه کارواش خانگی به طور کلی به دو دسته شوینده فشار قوی آب گرم و سرد دسته بندی شده و برحسب نیاز افراد انتخاب می شوند. کارواش های فشار قوی آب گرم بیشترین عملکرد خود را در زمینه تمیز کردن موتور و بخش های مختلف ماشین که به روغن و یا گریس آغشته شده اند نشان میدهند. افرادی که تمایل دارند خاک و گل و لای موجود در سطوح مختلف را پاک کرده و یا اقدام به لایه برداری رنگ کنند می توانند از کارواش فشار قوی آب سرد را انتخاب نمایند. اغلب کارواش های خانگی که توسط افراد خریداری می شوند از نوع آب سرد بوده و این قابلیت را دارند که با استفاده از مواد پاک کننده بیشترین کارایی را در امر نظافت داشته باشند.
کارواش چرخدار یا بدون چرخ
توجه به مکان موردنظر جهت استفاده از کارواش خانگی نیز در انتخاب آن نقش بسزایی خواهد داشت. چنانچه لازم است دستگاه کارواش را به فضای دیگری جهت انجام نظافت انتقال دهید بهتر است از کارواش های خانگی چرخ دار استفاده کنید تا جابجایی و حمل آن ساده تر باشد. در بین انواع مختلف کارواش های خانگی مدل های سبک و چرخ دار نیز وجود دارد که براساس نیاز و محیط مورد استفاده می توان آن ها را انتخاب کرد.
کارواش برقی یا بنزینی
دستگاه کارواش خانگی برقی که برای استفاده در داخل منزل انتخاب می شوند صدای کمتری را تولید کرده و از این لحاظ گزینه بهتری نسبت به کارواش های بنزینی و دیزلی به شمار می آیند. کارواش های برقی هیچ آسیبی به محیط زیست وارد نکرده و از این لحاظ نیز بهترین انتخاب محسوب می شوند. کارواش های بنزینی برای کاربردهای سنگین ساخته می شوند. معمولا قدرت بیشتری از کارواش برقی دارند و برای انجام کار طولانی مدت مناسب هستند. کارواش بنزینی از آن جا که به برق نیاز ندارد قابلیت جابه جایی بیشتر دارد و در جاهایی که دسترسی به برق آسان نیست هم کاربرد دارد. اما باید توجه داشت که به علت مصارف کاملا صنعتی و قیمت بسیار بالاتر نسبت به کارواش های برقی ،این دسته از کارواش ها زیاد مرسوم نیستند.
مدت زمان استفاده از کارواش های خانگی
از دیگر نکاتی که در هنگام انتخاب کارواش خانگی باید درنظر داشته باشید مدت زمان استفاده از این دستگاه است. چنانچه قرار باشد کارواش خانگی به صورت محدود به کار گرفته شود انتخاب دستگاه هایی که دارای direct drive هستند بهترین گزینه به شمار می رود. متقاضیانی که تمایل دارند دستگاه قدرتمند اما کم وزن و کم هزینه ای را خریداری کنند این مدل از کارواش های خانگی بهترین گزینه خواهند بود. البته باید به این نکته نیز توجه داشت که پمپ دستگاه با سرعت بسیار زیادی خواهد چرخید و این مسئله می تواند استهلاک دستگاه را تسریع کند اما در کاربرد محدود مشکلی را به وجود نمی آورد.
اگر مدت زمان استفاده از کارواش خانگی بسیار زیاد باشد بهترین گزینه استفاده از دستگاه هایی است که از پمپ های تسمه ای در آن ها استفاده شده است. چرا که سرعت چرخش کمتری داشته و استهلاک آن نیز به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرده و مدت زمان بیشتری کارایی خواهد داشت.
مخزن کف پاش
برای شستشوی بهتر سطوح ،نیاز است از مواد شوینده استفاده کنید. استفاده از مواد شوینده در کارواش خانگی به سه صورت امکان پذیر است.
1- بدون مخزن مواد شوینده: در این نوع کارواشها مکانی برای مخزن مواد شوینده در نظر گرفته نشده و کاربر در صورت نیاز به کف از روش سنتی که یکی از روشهای تولید کف میباشد ، استفاده مینماید.
2- مخزن مواد شوینده نصب شده بر روی دستگاه: در اغلب کارواشها مخزن مواد شوینده یا کف پاش بر روی دستگاه نصب شده است. کاربر میتواند مواد شوینده را داخل مخزن مورد نظر ریخته و در هنگام نیاز با روشن کردن مکنده مخزن مواد شوینده از آن بهره لازم را ببرد.
مخزن کف پاش با قابلیت اتصال بر روی گان: در برخی از کارواشها در زمان طراحی به دلیل کاهش حجم دستگاه از یک مخزن جداگانه کف پاش استفاده میکنند. این مخزن بر روی تفنگ کارواش نصب میشود.
شلنگ جمع کن
کارواش ها از این نظر دارای دو نوع شلنگ جمع کن دار و بدون شلنگ جمع کن تقسیم میشود. در نوع شلنگ جمع کن دار ،شلنگ با چرخاندن دسته شلنگ جمع کن توسط کاربر به دور یک حلقه جمعآوری میشود. این کار سبب نظم بخشیدن به شلنگ شده و از آسیب دیدن به آن جلوگیری میکند.
در نوع کارواش بدون شلنگ جمع کن ، شلنگ به صورت حلقه بر روی بدنه دستگاه آویزان میشود. هدف از این کار کاهش حجم کارواش میباشد.
ساکشن یا بدون ساکشن
قابلیت مکنده آب دستگاه به این معنی است که کارواش میتواند آب مورد نیاز خود را بدون اتصال مستقیم به شیر آب از استخر ، حوض و یا یک سطل آب مکش کند.این ویژگی در بین کارواشهای موجود در بازار خیلی مرسوم نمیباشد ولی یک ویژگی کاربردی در انتخاب دستگاه کارواش محسوب میشود.
[dka_post_list id=”16484″]
[dka_post_list id=”16486″]
[dka_post_list id=”16488″]
اتو لوله کشی
قدم برای انتخاب بهترین اتو لوله کشی
درصد زیادی از افراد و صنعت کاران وقتی میخواهند یک ابزار یا یک دستگاه برقی صنعتی بخرند از فروشنده آن وسیله میپرسند که آیا این مارک خوب است؟! به نظر من که هیچ ماست فروشی نمیگوید ماست من ترش است! به همین خاطر هم اگر در این شرایط قرار بگیرم به احتمال زیاد از فروشنده کمک نمیگیرم.
دستهای دیگر هم وجود دارند که از همکاران خود که قبلا با آن ابزار و دستگاه کار کرده اند، این سوال را میپرسند و پاسخ بله یا خیر میگیرند و نهایتا همکار محترم دلایل خوب یا بد بودن را هم به ایشان میگوید تا کمکی کرده باشد.
ولی ما در ابزار قشقایی میخواهیم بجای دادن ماهی دست شما، ماهیگیری یادتان بدهیم تا به این ترتیب بتوانید از میان بهترین مارک های اتو لوله سبز موجود در بازار و مدل های مختلف آن ها، بهترین گزینه را که بازدهی بالایی برای شخص شما دارد را انتخاب کنید.
قابل استفاده بودن برای چند نوع لوله
شما ترجیح میدهید با یک دستگاه اتو لوله کشی، انواع لوله های پلاستیکی را به یکدیگر جوش بزنید یا این که برای اتصال هر یک از آن ها از دستگاه جداگانه استفاده کنید؟! مسلما اگر دستگاهی که میخرید قابلیت اتصال انواع لوله ها را داشته باشد به نفع شما خواهد بود! چه از نظر هزینه و چه از لحاظ حمل و نقل و نگهداری.
بنابراین اولین موردی که باید در مشخصات دستگاه مورد نظر به دنبال آن باشید گزینه ” قابل استفاده برای انواع لوله های PP / PB / PP-R / PE-X / PE” است. شاید همه اتوهای لوله پلاستیکی برای هر 5 نوع لوله نام برده قابل استفاده نباشند. ولی حداقل باید قابلیت اتصال لوله های PB / PE /PP-R را داشته باشند وگرنه که ارزش خرید نخواهند داشت! البته این موضوع در نهایت به نوع نیاز شما بستگی دارد.
اندازه لقمه هایی که میتوان روی اتو لوله کشی نصب کرد
اتو لوله سبز با لقمه معنا پیدا میکند! پس دومین قدم برای انتخاب بهترین اتو لوله سبز، توجه به سایز و اندازه و تعداد لقمه های قابل نصب روی آن است. تعداد لقمه هایی که میتوانید روی اتو نصب کنید به اندازه راکت آن بستگی دارد. به طور مثال اتو لوله توسن مدل 7135PWIB به لطف برخورداری از راکت بزرگ و باریک، قابلیت اتصال 4 لقمه به صورت همزمان را دارد.
فقط توجه داشته باشید که هرچه تعداد لقمه های قابل نصب روی راکت بیشتر باشد، دستگاه مورد نظر در ابتدای لیست قیمت اتو لوله سبز قرار خواهد گرفت و قیمت بالاتری خواهد داشت!
توان و قدرت دستگاه
تمامی ابزار آلات برقی با قدرت و توانی که دارند، سنجیده میشوند. حالا شما فرض کنید بهترین مارک اتو لوله سبز را انتخاب کرده اید که برای هر ۵ نوع لوله قابل استفاده است و امکان نصب همزمان ۴ لقمه روی آن نیز وجود دارد، ولی توان کافی برای گرم کردن سریع لقمه ها را ندارد. بدون شک این موضوع روی سرعت کار شما تاثیر خواهد داشت!
پس قدم بعدی این است که، توان و قدرت دستگاه را در میان ویژگی های آن بیابید و دقت داشته باشید که عدد درج شده در کنار قدرت یا توان دستگاه حداقل ۱۳۰۰+ وات باشد.
کاربرد اتو لوله

از این روش برای جوشکاری لولهها به همدیگر و لولهها به اتصالات استفاده میشود. جنس لولهها پلیمر ترموپلاستیک است و از مواد اضافی مانند چسب در این فرآیند استفاده نمیشود.
[dka_post_list id=”16491″]
[dka_post_list id=”16493″]
[dka_post_list id=”16495″]
[dka_post_list id=”16497″]
مینی فرز
انواع مینی فرز
مینی فرز بر اساس منبع تغذیه به سه نوع بادی، برقی و شارژی تقسیم میشود.
مینی فرز بادی
همان طور که از اسم این دستگاه مشخص است برای کار نیاز به کمپرسور هوا دارد؛ در واقع این مدل باتری و موتور الکتریکی نداشته و تنها با فشار هوا کار میکند. از مزایای این نوع مینی فرز در مقایسه با انواع دیگر آن وزن سبک و قیمت کمتر آن است اما باید بدانید که قدرتمینی فرز از مینی فرز برقی بسیار کمتر است.
مینی فرز برقی
نیروی مورد نیاز برای کار این نوع دستگاه از طریق نیروی الکتریسیته تامین میشود. این ابزار برای کارهای سنگین و طولانی مناسب بوده و وزن آن در مقایسه با نوع شارژی آن کمتر است. تنها عیب این دستگاه نیاز داشتن به منبع برق برای کار است به همین جهت برای جاهایی که امکان دسترسی به برق وجود ندارد کاربرد ندارد. هنگام کار با این دستگاه باید مراقب پارگی سیم برق و برق گرفتگی باشید.
مینی فرز شارژی
این مینی فرز با باتری کار میکند به همین جهت برای مکانهایی با دسترسی محدود یا جاهایی که پریز برق وجود ندارد ایده آل است. وزن این دستگاه در مقایسه با مینی فرز برقی بسیار بیشتر است.
مینی فرز دستگاهی کوچک است که برای کارهای مختلفی میتوان از آن استفاده کرد. این دستگاه با مکانیزم مخصوص به خود صفحه فرز را با سرعتی بسیار بالا به گردش درمیآورد به همین جهت باید حین استفاده از این دستگاه حتما نکات ایمنی را به خوبی رعایت کنید.
کاربرد مینی فرز دیمر دار چیست
دیمر کلیدی مدرج است که در قسمت انتهایی مینی فرز قرار دارد. این کلید قابلیت تنظیم سرعت گردش دستگاه را داشته و با توجه به بازه سرعت دستگاه، میتوان از سرعت مناسب برای کار استفاده کرد. اگر هنگام برش مواد با مینی فرز به مشکل برخوردید، سرعت را کاهش دهید. هنگام کار با سرعت بالا ممکن است کنترل آن سختتر شود اما با وجود دیمر و تنظیم سرعت، این امکان را می دهد تا هنگام انجام کار با خیال راحت آن را انجام دهید.
مهمترین مشخصات مینی فرز

سرعت
زمانی که فرزها را برحسب سرعت آنها مقایسه میکنید باید به این نکته توجه داشته باشید که هرچه صفحه آن کوچکتر باشد، RPM یا میزان دور بر دقیقه آن بیشتر است. میزان RPM دستگاه را در زمانی که دستگاه تحت فشار نیست و در حالتی که بدون صفحه با بیشترین سرعت خود میچرخد میسنجند.
اندازه و قطر صفحه مینی فرز
انواع صفحهها را میتوان روی بیشتر فرزها نصب کرد فقط باید دقت داشت که صفحههای خاص مانند صفحه ساب و پولیش باید با سرعت بسیار کم استفاده شوند. هر صفحه کاربرد مخصوص خود را دارد برای مثال نمیتوان از صفحه برش برای عملیات سایشی استفاده کرد؛ زیرا ممکن است با این کار صفحه فرز بشکند، به اطراف پرتاب شده و آسیبهای جبران ناپذیری ایجاد کند.
[dka_post_list id=”16504″]
[dka_post_list id=”16506″]
[dka_post_list id=”16508″]
[dka_post_list id=”16510″]
ترانس جوش
ترانس جوش یا دستگاه جوش چیست ؟!
همانطور که از نام این دستگاه مشخص است این دستگاه برای تبدیل برق شهر به برق مناسب جوشکاری از سیم پیچ استفاده میکند و در حقیقت با استفاده از ترانس برق مورد نیاز جوشکاری را تامین می کند. ترانس به دستگاهی گفته میشود که دارای یک هسته مرکزی فلزی است که به دور آن سیم پیچ های مسی با تعداد دور متفاوت و ضخامت های مختلف پیچیده شده است که این سیستم برای بسیاری از لوازم و دستگاه های الکتریکی بکار میرود.
امروزه ترانس جوش به دلیل محدودیت های که دارند از بین دستگاه های مورد استفاده در صنعت جوشکاری حذف شده است و تولید آنها متوقف شده است و جای خود را به انواع اینورترهای جوشکاری داده اند که بحث مورد نظر ما در این مقاله آموزشی است.
یکی از معایب بزرگ این دستگاه ها مصرف برق بیش از اندازه ی انها است که به دلیل ایجاد مقاوت الکتریکی در سیم پیچ به صورت گرما به هدر میرود که همین گرما نیز یکی دیگر از معایب این ترانس ها است.
مورد دوم وزن سنگین آنها است که به دلیل استفاده مقدار زیادی مس و فلزات دیگر در هسته و سیم پیچ وزن بسیار زیادی دارند و در حمل و نقل و استفاده در محیط های کارگاهی و ساختمانی ایجاد مشکل میکنند.
عدم قابلیت تنظیم مناسب یکی دیگر از معایب این دستگاه ها است که به طور معمول 4 یا 5 حالت تنظیم مقدار آمپر روی بدنه این ترانس جوش ها قرار داده شده است و برای تغییر مقدار آمپر جوشکاری باید کابل انبر جوشکاری را تغییر در داخل فیش های دیگر قرار داد
کیفیت نا مناسب جوش! امروزه مهندسانی که تست های جوش را انجام میدهند کیفیت جوش ترانس های جوشکاری را تایید نمی کنند و این دستگاه ها کیفیت جوش خوبی ندارند و البته توان جوشکاری با الکترودهای تخصصی را هم ندارند.
چرخه کاری یا DUTY CYCLE
در هنگام خرید دستگاه جوش یا اینورتر جوشکاری به چرخه کاری دستگاه توجه کنید و نسبت به نوع و حجم کار جوشکاری اینورتری با چرخه ی کاری مناسب خریداری نمایید. تعریف چرخه کاری نسبت زمان کارکرد اینورتر به مقدار زمان استراحت اینورتر به درصد چرخه کاری گفته میشود. این به این معنی است که اگر دستگاه جوش اینورتر شما 15 دقیقه مداوم جوشکاری میکند چقدر نیاز به استراحت دارد تا بتواند دوباره جوشکاری نماید. چرخه کاری برای استفاده در کارهایی مانند جوشکاری اسکلت ساختمان یا جوشکاری در خط تولید کارخانه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است تا کار جوشکاری به طور مداوم و یکسره انجام شود و به دستگاه فشار بیش از حد وارد نشود. ولی در استفاده های خانگی یا کارگاهی کوچک اهمیت چرخه کاری کمتر شده و در درجه بعدی اهیمت قرار میگیرد. به طور معمول اینورتر های خانگی از حدود 40 تا 50 درصد چرخه کاری دارند یعنی بعد از هر 10 دقیقه نیاز به 10 دقیقه استراحت دارند ولی برای استفاده های صنعتی تر و دائمی حداقل به 60 درصد چرخه کاری نیاز داشته و تا حدود 75 درصد چرخه کاری بهترین حالت اینورتر برای استفاده های صنعتی است.
نمایشگر دیجیتال
در اینورترهای جدید تر امکان نمایش مقدار آمپر و تنظیمات دیگر وجود دارد و به نسبت امکاناتی که هر اینورتر جوشکاری دارد نمایشگر آن نیز برای تنظیمات و نمایش تنظیمات آن طراحی شده است که میتوان تمام تنظیمات از جمله مقدار آمپر ، تنظیم ولتاژ ، تنظیم پالس ، پیش گاز و پس گاز ، مقدار بالانس تناوب ، تغییر وضعیت جوش از الکترود به تیگ یا میگ و موارد بسیار دیگری که در یک اینورتر جوشکاری دارد. در مدل های قدیمی تر اینورتر ها نمایشگر دیجیتال وجود نداشت ولی امروزه غالبا تمام اینورترها مجهز به نمایشگر دیجیتال برای تنظیمات دستگاه هستند.
ژنراتور یا موتور جوش
ژنراتور جوش دستگاهی است از ترکیب موتور برق یا ژنراتور برق با دستگاه جوش یا اینورتر جوشکاری طراحی و تولید شده است که در مواقعی که در برق شهری یا برق سه فاز در دسترس نمی باشد میتوان از ژنراتور جوش استفاده که که یا با سوخت بنزین یا با گازوئیل راه اندازی می شود و موتور برق یا ژنراتور، برق مصرفی اینورتر را تولید میکند و اینورتر کار تولید برق مورد نیاز برای جوشکاری را فراهم می کند
در صورت نبود ژنراتور جوش میتوان از یک موتور برق با توان مناسب و یک اینورتر جوشکاری مناسب استفاده کرد که برای انتخاب موتور برق مناسب میتوانید به مقاله ایی برای راهنمای خرید موتور برق مراجعه نمایید و برای خرید موتور برق میتوانید به دسته بندی موتور برق و ژنراتور برق مراجعه نمایید.
اینورتر جوشکاری چیست ؟
از جدیدترین دستگاه ها و سیستم های جوشکاری به روش قوس الکتریکی دستگاه جوش اینورتر است که مزایای بسیاری نسبت به ترانس های جوشکاری دارند و البته سیستم اینورتر در بسیاری دیگر از لوازم و دستگاه های الکتریکی استفاده میشود و هر روز این تکنولوژی در حال پیشرفت و ارتقا است. کولرهای گازی جدید و دیگر لوازم برقی خانگی و صنعتی نیز سیستم های اینورتری استفاده میکنند.
اینوترهای جوشکاری انواع و اقسام و مدلهای بسیار متنوعی دارد که بنا به نوع استفاده ، حجم کار ، فلز مورد نظر برای جوشکاری ، ضخامت فلز مورد نظر و امکانات و ویژگی های بسیار گسترده ی دیگر که میتوانید هرکدام از این ویژگی ها را در اینورتر جوشکاری خود داشته باشید و انتخاب نمایید.
[dka_post_list id=”16512″]
[dka_post_list id=”16514″]
[dka_post_list id=”16516″]